طرز تهیه مربای زالزالک خوشمزه و خوشرنگ

مربا زالزالک قرمز, مربا زالزالک بدون هسته, مربا زالزالک زرد

دستور تهیه مربا زالزالک

 

طرز تهیه مربای زالزالک با طعم و رنگ فوق العاده عالی

مربا زالزالزک یک مربای ساده و خوشمزه است که بعد از سرد شدن حالت ژله ای پیدا میکند و می تواند گزینه مناسبی برای صبحانه و ساندویچ یا تزئین روی بستنی، کیک و دسر باشد.

تهیه مربا زالزارک بسیار ساده و راحت است فقط نیاز به کمی صبر و زمان دارد. این مربا خوشرنگ بعد از سرد شدن حالت ژله ای پیدا میکند بنابراین یک گزینه مناسب برای تزئین انواع شیرینی ، کیک و دسر است. 

 

برای دستور تهیه مربا زالزالک میتوانید از انواع طعم دهنده ها متناسب با ذائقه خودتان استفاده کنید. 

افزودن 1 – 1.5 گرم وانیل در انتهای پخت میتواند مربا شما را خوش طعم تر کند. 

از انواع گیاهان خشک معطر مثل نعنا، بادرنجبویه یا سنبل الطیب هم میتوانید در این مربا استفاده کنید. 

 

مربا زالزالک قرمز

مواد لازم مربا زالزالک قرمز

زالزالک قرمز   دو لیوان
گلاب دو قاشق غذا خوری
آب دو لیوان
شکر   دو لیوان
آب لیمو دو قاشق غذا خوری

  

طرز تهیه مربا زالزالک قرمز

شاخه های میوه را جدا کنید و نیم ساعت در ظرف آب سرد بریزید تا خاکش گرفته شود سپس بشویید و آبکش کنید. 

زالزالک را با پیمانه اندازه بگیرید و با مقدار مساوی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بجوشانید. 

بعد از پخت ، آبش را صاف کنید و به اندازه آب شکر اضافه نمایید و دوباره آب را به قابلمه برگردانید. 

2 قاشق غذاخوری آبلیمو و نصف پیمانه گلاب اضافه کنید و دوباره بجوشانید تا مربا غلیظ شود. 

مربای زالزالک حالت ژله ای پیدا می کند و بعد از سرد شدن سفت تر خواهد شد بنابراین نیاز نیست خیلی مربا را غلیظ کنید.

 

مربا زالزالک بدون هسته

مواد لازم مربا زالزالک بدون هسته 

 

 زالزالک ۲ کیلو
 شکر ۲ کیلو 
گلاب ، هل  به مقدار لازم

 

مربا زالزالک و پرتقال, طرز تهیه مربا ولیک سیاه, مربا زالزالک

مربای زالزالک بدون هسته

 

طرز تهیه مربا زالزالک بدون هسته

زالزالک را بشویید و در قابلمه بریزید. 

2 لیوان آب را به آن اضافه کنید و 20 دقیقه بجوشانید تا کاملا نرم شوند. 

شعله را خاموش کنید تا کمی از حرارت بیوفتد سپس از آبکش رد کنید تا دانه هایش جدا شود.

 

دوباره روی حرارت بگذارید و شکر و دانه هل را اضافه کنید.

در این مرحله باید مربا را هر از گاهی هم بزنید که ته نگیرد و غلیظ شود. 

در آخر کمی گلاب اضافه کنید و بعد از 1 دقیقه شعله را خاموش نمایید. 

 

مربا زالزالک زرد

مواد لازم مربا زالزالک زرد 

زالزالک زرد   1 کیلوگرم
 شکر   0.5 کیلوگرم
اسانس هل چند قطره
گلاب به مقدار لازم

 

طرز تهیه مربا زالزالک زرد

این روش تهیه مربا زالزالرک برای میوه های درشت و آبدار مناسب است. 

برای تهیه مربا زالزالک کاملا رسیده را انتخاب کنید. زالزالک زرد را چند بار بشویید و آبکش کنید تا کاملا خاکش گرفته شود. 

زالزالک ها و شکر را لا به لا در یک قابلمه بریزید و درش را بگذارید و چند ساعت اجازه دهید میوه ها آب بیندازند. 

 

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. 

شعله را کم کنید و اجازه دهید زالزالک ها با حرارت ملایم بپزند. 

بهتر است کف روی مربا را بگیرید و صبر کنید مربا کمی غلیظ شود. 

در صورت تمایل کمی عصاره  هل و گلاب به مربا اضافه کنید و بعد از 1 دقیقه شعله را خاموش کنید. 

 

مربا زالزالک کوهی

مواد لازم مربا زالزالک کوهی  

زالزالک کوهی     1 کیلو گرم
 شکر  1 کیلوگرم
آب  300 میلی لیتر
اسید سیتریک   نصف قاشق جایخوری

 

مربا زالزالک زرد, مربا زالزالک کوهی, مربا زالزالک و پرتقال

طرز تهیه مربا زالزالک کوهی

 

طرز تهیه مربا زالزالک کوهی

آب را در قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. 

شعله را کم کنید و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود و شروع به جوشیدن کند. 

زالزالک کوهی را به قابلمه شربت در حال جوش اضافه کنید و صبرکنید دوباره به جوش بیاید. 

سپس ظرف مربا را از روی حرارت بردارید و به مدت 12 – 14 ساعت کناری بگذارید تا شربت به خورد زالزالک ها برود. 

 

دوباره قابلمه را روی حرارت بگذارید و اسید سیتریک را به آن اضافه کنید و به مدت 20 – 30 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. 

کف روی شربت را بردارید. 

زمانی که شربت دیگر کف نکرد و رنگ قرمز زالزالک ها تبدیل به نارنجی قهوه ای شد و کمی پوستشان حالت چروک پیدا کرد و شربت کاملا شفاف شد ، مربا شما آماده است. 

به جای اسید سیتریک میتوانید از آب یک عدد لیمو کوچک استفاده کنید. 

 

مربا زالزالک و پرتقال

مواد لازم مربا زالزالک و پرتقال 

 

زالزالک     1 کیلوگرم
پرتقال بزرگ   1 عدد
شکر  800 گرم
آب   300 میلی لیتر
وانیل   1 گرم
آب لیموترش  1 عدد کوچک

 

طرز تهیه مربا زالزالک و پرتقال

دستور پخت مربا زالزالک و پرتقال مشابه دستور پخت قبلی است فقط برای اضافه کردن پرتقال به این مربا باید پرتقال را با پوست به صورت ورقه ای حلقه کنید و سپس به برش های کوچک تقسیم کنید و پره  های داخلی و دانه هایش را بگیرید و همراه زالزالک به شربت اضافه کنید. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 

مطلب پیشنهادی

دستور تهیه مربای بابونه با طعم منحصر به فرد و خوشمزه

مجموعه: انواع مربا و ترشیجات رسپی مربای بابونه    دستور تهیه مربای بابونه خانگی و خوشمزه  …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *