16 مزیت جادویی خوردن میوه ستاره ای (کارامبولا) در بدن شما

کارامبولا میوه‌ی ستاره‌ای, میوه کارامبولا, کارامبولا

فواید میوه ستاره ای

 

خواص باورنکردنی کارامبولا و نحوه مصرف میوه ستاره ای 

میوه ستاره ای یا کارامبولا یکی از میوهای استوایی است . از آنجا که برش های عرضی این میوه به شکل ستاره است ، به این نام معروف شده است . 

میوه ستاره ای ( به انگلیسی : Star Fruit ) یا کارامبولا ( به انگلیسی : Carambola ) در ایران به نام های میوه کوکبی و میوه اختری هم شناخته می شود ، یکی از میوه های استوایی است که بیشتر در نپال ، هند ، سریلانکا و اندونزی کشت می شود.

 

میوه ستاره ای سرشار از آنتی اکسیدان است ، باعث کاهش عفونت می شود، برای رژیم لاغری و کاهش وزن مناسب است و باعث بهبود فرایند هضم و جذب غذا می شود. 

 

طبع میوه ستاره ای

طبع میوه ستاره ای سرد است و زیاده روی در مصرف آن برای افراد بلغمی و سودایی مشکل ساز خواهد بود. زیاده روی در مصرف میوه ستاره ای در افراد دموی و صفراوی میتواند منجر به سردی بدن ، کاهش متابولیسم و کاهش انرژی شود.

 

طعم میوه ستاره ای

میوه ستاره ای به رنگ سبز و زرد است و مزه ای ترش و شیرین دارد. پوست میوه خوراکی است و ارزش غذایی آن از خود میوه بیشتر است.  

مزه میوه ستاره ای هرچه رسیده تر باشد ، شیرین تر می شود ولی به ندرت قند آن به بیش از 4 درصد می رسد.

 

طعم میوه ستاره ای که در تابستان و پاییز عرضه می شود ، شیرین است و اندازه بزرگتری دارد. طعم میوه ستاره ای که کوچکتر است و در تابستان تا اواسط زمستان عرضه می شود ترش است. میتوان گفت طعم میوه ستاره ای ترکیبی از گریپ فروت، پرتقال ، سیب و گلابی است که ته مزه آن شبیه آناناس و رایحه آن مثل گل بسیار لطیف و ملایم است. 

 

میوه ستاره ای بافت تردی دارد ولی اگر کمتر رسیده باشد مانند سیب و گلابی نارس سفت تر و کم آب تر خواهد بود. پوست آن مثل انگور مومی شکل است و لطیف و آبدار به نظر می رسد ولی وقتی گاز بزنید متوجه می شوید سفت از چیزی است که به نظر می آید. ترش و شیرین بودن طعم میوه ستاره ای رسیده را اغلب مردم می پسندند ولی ترشی میوه کال آن باعث می شود خیلی ها از خوردنش امتناع کنند. 

 

راهنمای خرید و روش مصرف میوه ستاره ای

هنگام خرید میوه ستاره ای ، میوه هایی را انتخاب کنید که پوست صاف و بدون لک قهوه ای داشته باشند. میوه را تمیز بشویید و قسمت های سبز روی تیغه های میوه را با چاقو جدا کنید و سپس به صورت عرضی میوه را برش بزنید و حلقه حلقه کنید.

 

برش عرضی این میوه شکل ستاره ای به خودش می گیرد. 

پوست و دانه میوه ستاره ای خوردنی است ولی برخی افراد به دلیل سفت بودن دانه ها ترجیح می دهند آن ها را دور بیندازند. 

میوه ستاره ای را به صورت خام برای تهیه و تزئین ظرف میوه ، دسر ها ، سالاد ، سس ، اسموتی  و آب میوه استفاده می نمایند. 

 

مزه شیرین و ته مزه ترش میوه ستاره ای در سالاد میوه همراه با موز ، انبه و انواع توت هماهنگی دارد. 

میوه ستاره ای کال هم مانند پاپایا و انبه کال قابل خوردن است . از آنجا که میوه کال آن طعم ترشی دارد میتوانید از آن در سس سالسا ، سالادها ، همراه با سیر ، پیاز ، گشنیز و ریحان و سایر سبزیجات استفاده کنید. 

 

ارزش غذایی میوه ستاه ای, فواید میوه ستاره ای, میوه ستاره ای

ارزش غذایی میوه کارامبولا

 

ارزش غذایی میوه ستاه ای

هر 100 گرم میوه ستاره ای حاوی :

  

کالری 31
 چربی  0.3 گرم
 کربوهیدرات  6.7 گرم
 پروتئین  1.04 گرم
فیبر 2.8 گرم
قند   3.9 گرم

 

خواص میوه ستاره ای

میوه ستاره ای ، سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است و به طور کلی مصرف متعادل آن باعث افزایش انرژی و سلامت کلی بدن می شود. 

این میوه سرشار از آنتی اکسیدان ، فلاونوئید ، ویتامین ای ، ویتامین ث ،  ویتامین آ ،تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، فولات ، مس ، منیزیم ، منگنز ، فسفر ، روی ، پتاسیم ، فیبر و مقدار کمی پروتئین است. 

از میوه خام و آبمیوه میوه ستاره ای به صورت سنتی برای کاهش فشار خون و قند خون استفاده می شود.

 

پیشگیری از پیری زودرس با میوه ستاره ای

مقدار بالای آنتی اکسیدان در میوه ستاره ای باعث پیشگیری از پیری زودرس ، کاهش چین و چروک پوستی و جوانسازی پوست می شود. 

استفاده از برگ کارامبولا اثر ضد پیری دارد.

 

خاصیت تب بر میوه ستاره ای

در اغلب کشورها به طور سنتی از برگ و میوه کارامبولا برای کاهش تب و دمای بدن استفاده می شود. در هند از میوه رسیده یا آبمیوه کارامبولا به  عنوانتب بر استفاده می شود. 

 

کاهش آکنه با میوه ستاره ای

مواد مغذی و ضد باکتری میوه به پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت کمک میکند و برای درمان لک و قرمزی جای جوش مناسب است. 

 

درمان اگزما با میوه ستاره ای

این میوه خاصیت ضد التهاب دارد و مواد مغذی بالای آن به درمان بیماری های پوستی از جمله اگزما کمک میکند. 

 

خواص میوه ستاره ای, میوه ستاره ای شکل, طریقه استفاده میوه ستاره ای شکل

درخت میوه ستاره ای

 

بهبود دستگاه گوارش و بیماری های گوارشی

این میوه سرشار از فیبر است که باعث بهبود حرکات روده و هضم غذا می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده برگ های این میوه برای درمان زخم معده مفید است. 

بهبود حرکات روده به دلیل وجود فیبر بالا در این میوه به پیشگیری و درمان یبوست کمک کرده و برای بهبود سریعتر هموروئید یا بواسیر مفید است.

 

ترکیبات موجود در این میوه برای درمان اسهال و استفراغ مفید ست. 

مصرف  استارفروت باعث کاهش گرفتگی و درد شکم هنگام اسهال می شود. 

جوشانده برگ آن باعث از بین بردن التهاب معده و روده شده و باکتری ها و سموم دستگاه گوارش را دفع میکند.

 

میوه ستاره ای در رژیم کاهش وزن و لاغری

مقدار کالری بسیار کم این میوه و فیبر و مواد مغذی بالایی که دارد باعث سیر شدن و کاهش اشتها می شود و با پیشگیری از پرخوری به موفقیت رژیم کاهش وزن شما کمک میکند. 

 

کاهش فشارخون با میوه ستاره ای

این میوه مقادیر قابل توجهی پتاسیم دارد که برای کاهش فشار خون موثر است. 

عصاره برگ کارامبولا به صاف شدن خون و باز شدن عروق خونی کمک کرده در نتیجه باعث کاهش فشار خون می شد.

فلاونوئیدهای موجود  در این میوه هم خاصیت کاهش دهنده فشار خون دارند. 

 

کاهش کلسترول خون با استارفروت

یکی از مهم ترین خواص فیبر این است که کلسترول مواد مصرفی را به خود جذب نموده و از بدن دفع می کند . فیبر موجود در این میوه به دفع و کاهش کلسترول خون در بدن کمک میکند.

این میوه دارای خاصیت هیولیپیدمی است که از ابتلا به بیماری کبد چرب پیشگیری می نماید.

 

حفظ سلامت قلب با استارفروت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های این میوه خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش میدهد و باعث سلامت قلب می شود. 

عصاره برگ میوه ستاره ای به دلیل مقدار بالای فیتواسترول ها باعث کاهش کلسترول و کاهش بیماری های قلبی عروقی می شود. 

 

میوه کارامبولا, کارامبولا, طبع میوه ستاره ای

فواید میوه ستاره ای برای تقویت چشم

 

تقویت چشم با میوه ستاره ای

این میوه سرشار از ویتامین آ است که به تقویت بینایی کمک میکند و از بروز بیماری هایی از جمله آب مروارید و دژنراسیون ماکولا پیشگیری میکند.

 

تاثیر میوه ستاره ای بر کاهش دردهای مزمن

مصرف مقدار کافی منیزیم باعث کاهش دردهای مزمن از جمله میگرن ، کمر درد ، درد عضلانی و مفاصل می شود. از آنجایی که یکی از مواد مغذی موجود در این میوه ، منیزیم است به کاهش دردهای مزمن کمک میکند.

 

کاهش التهاب با استارفروت

این میوه حاوی ویتامین ث ، ساپونین و فلاونوئید است که در کنار هم باعث کاهش التهاب بدن می شوند و خطر بیماریهای التهابی از جملمه آرتریت و بیماری های قلبی و تنفسی را کاهش می دهد. 

 

پیشگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی

ویتامین ث و آنتی اکسیدان های موجود در این میوه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و به طور خاص از ابتلا به سرماخوردگی ، آنفولانزا ، کرونا و سایر عفونت های دستگاه تنفسی پیشگیری میکند. 

خواص ضد میکروبی قوی و مواد معدنی موجود در آن از بیماری های عفونی ، سرفه و گلودرد پیشگیری میکند. 

 

میوه کارامبولا, کارامبولا, طبع میوه ستاره ای

مراحل رشد میوه ستاره ای

 

پیشگیری از سرطان با میوه ستاره ای

این میوه نیروگاهی طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان است بنابراین با آسیب رادیکال های آزاد در بدن مقابله می کند و از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند.

تحقیقاتی که در دانشگاه راجستان هند انجام شد نشان داد که عصاره این میوه خطر ابتلا به سرطان کبد در موش های صحرایی را کاهش میدهد. 

 

کاهش قندخون دیابتی

این میوه قند کمی دارد ولی در عوض فیبر بالایی دارد و مصرف آن باعث افزایش قند خون در افراد دیابتی نخواهد شد. 

در برزیل برای پایین وردن قند خون از برگ کارامبولا استفاده می شود.

در چین از ریشه کارامبولا برای درمان دیابت استفاده می شود.

 

عصاره کارامبولا میتواند قند خون ناشتا را کاهش دهد و جذب گلوکز توسط عضلات و مصرف آن به عنوان انرژی را افزایش میدهد. 

فیبر بالای آن کمک میکند قند خون بعد از مصرف غذا کنترل شود. 

 

فلاونوئیدهای موجود در استارفروت به طور طبیعی دیابت را کنترل می کنند و برای درمان دیابت نوع 2 بسیار موثر است. 

یکی از تحقیقات انجام شده نشان داد که مصرف پودر کارامبولا با مکمل غذایی برای متعادل کردن قند خون مناسب است. 

 

تاثیر میوه ستاره ای بر افزایش شیر مادر

مصرف میوه ستاره ای و دانه هایش در دوران شیردهی باعث افزایش شیر مادر می شود.

 

عوارض میوه ستاره ای

عوارض کلیوی : مقدار اسید اگزالیک این میوه زیاد است و خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد و از سویی دیگر باعث تشدید علایم بیماری مزمن کلیوی می شود. مقدار اسید اگزالیک در میوه ستاره ای کال بیشتر است . مقدار بالای اسید اگزالیک این میوه با ریواس و اسفناج قابل مقایسه است. 

 

تداخل دارویی : احتمال تداخل دارویی این میوه بسیار زیاد است بنابراین قبل از استفاده با پزشک خودتان مشورت کنید.

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 

مطلب پیشنهادی

دست بودا؛ میوه ای ناشناخته که شما را شگفت زده خواهد کرد

مجموعه: خواص مواد غذایی خواص دست بودا   هر آنچه باید از خواص شگفت‌آور دست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.